Rak jeter

Znanstveniki družbe Roche si neutrudno prizadevajo poiskati inovativne in življenjsko pomembne rešitve za zajezitev širjenja te bolezni.

Izziv

Jetra se lahko obnovijo, vendar je zaradi nekaterih dejavnikov tveganja, ki so posledica naše genetike ali življenjskega sloga, rak jeter razširjena in vse pogostejša oblika raka v času, ko se število primerov večine drugih vrst raka zmanjšuje.

Za reševanje tega problema so bile uvedene spremembe, vendar pomanjkanje razpoložljivih možnosti zdravljenja raka jeter in zlasti hepatocelularnega karcinoma, ki je njegova najpogostejša oblika, predstavlja velik izziv. Veliko primerov bolezni je diagnosticiranih v napredovalem stadiju, ko so možnosti za preživetje bistveno manjše.

Na srečo so tehnologija in napredna diagnostična orodja spremenila način diagnosticiranja raka jeter. Najnovejše presejalne metode, kot je uporaba ultrazvočnega pregleda v kombinaciji z merjenjem ravni AFP dvakrat na leto, so v populaciji z visokim tveganjem za hepatocelularni karcinom postale učinkovitejše, zlasti pri prenašalcih hepatitisa B in C ali bolnikih z jetrno cirozo.

Osredotočenost

Naša želja je še naprej napredovati na področju raka jeter, da bi lahko izboljšali življenje ljudi, ki so zboleli za to boleznijo. Verjamemo, da si ljudje s hepatocelularnim karcinomom zaslužijo več možnosti zdravljenja, zato upamo, da bomo v prihodnosti pomagali vsem, ki to potrebujejo.

Kljub velikemu napredku pri presejanju, cepljenju in razvoju načinov zdravljenja so potrebne nadaljnje raziskave in razumevanje, da bi lahko omejili širjenje raka jeter. Za razliko od drugih vrst raka, ki jih lahko povzroči majhno število jasno opredeljenih genskih mutacij, ima rak jeter zapletene mehanizme, ki se pogosto razlikujejo od bolnika do bolnika in so odvisni od različnih stadijev bolezni. Tarčno zdravljenje in imunoterapija lahko na primer delujeta pri nekaterih bolnikih, pri drugih pa ne.

Osredotočamo se na razumevanje vzrokov, da bi lahko razvili rešitve zdravljenja, ki so prilagojene posameznim tumorjem bolnikov.

Dodatne informacije

19+ milijonov

ljudi na svetu živi z rakom

Napredki v medicini se ne kažejo samo kot

nove možnosti zdravljenja, temveč tudi kot

nove možnosti aplikacije zdravil.

Več primerov iz področja onkologije

KontaktPo svetulinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeRešitveZaposlitevRoche v SlovenijiObvestilo o obdelavi osebnih podatkovPravno obvestiloObvestilo o zasebnosti za farmakovigilanco, medicinska vprašanja in pritožbe na izdelke