Diagnostika

V več kot 100 državah ponujamo celovite in vitro diagnostične rešitve na področju:

 • molekularne diagnostike,

 • klinične kemije,

 • imunoloških testov,

 • tkivne diagnostike,

 • testiranja ob preiskovancu (POCT),

 • samotestiranja,

 • sekvenciranja nove generacije,

 • laboratorijske avtomatizacije,

 • digitalne diagnostike in digitalnih rešitev ter

 • orodja za podporo kliničnim odločitvam.

V dobi digitalne tehnologije lahko zdravljenje vedno bolj prilagajamo potrebam posameznikov in majhnim skupinam bolnikov. Zajamemo, shranimo in analiziramo lahko ogromne količine podatkov, ki pomagajo pri razumevanju bolezni, odkrivanju vzorcev in primerjav. Tako izboljšamo oskrbo vsakega posameznega bolnika in odpravimo stroške neučinkovitega zdravljenja in vnovičnih hospitalizacij.

Roche Diagnostika je veliko več kot le proizvajalec inovativnih in zanesljivih testov in instrumentov. Z našimi bogatimi izkušnjami v inovativni diagnostiki, skupaj z našim razumevanjem digitalnih tehnologij in pomena podatkov, pomagamo pri oblikovanju zdravstvenega varstva prihodnosti. Prihodnost trajnostnega zdravstvenega varstva je namreč v veliki meri odvisna od diagnostike.

Ne glede na to, ali gre za raka, nalezljivo bolezen ali drugo resno nevarnost za zdravje, se iskanje rešitve vedno začne z ustrezno diagnostiko.  Število informacij, ki jih lahko zberemo iz majhnega vzorca krvi ali tkiva je osupljivo in lahko spremeni potek zdravstvene oskrbe in življenja ljudi.

Naš cilj je izkoristiti laboratorijski potencial z zagotavljanjem resnično integriranih rešitev, ki prinašajo dodano vrednost. Z razvojem novih bioloških markerjev, kliničnih algoritmov ter digitalnih rešitev pa želimo izboljšati klinično prakso in standard zdravstvene oskrbe. Izboljšanje življenja pacientov in dostop do inovativnih diagnostičnih rešitev sta že od samega začetka v središču našega poslovanja.

Inovativne rešitve so naša DNK in z njimi že zdaj prinašamo prave odgovore za zdravo prihodnost.

Področja dela


Diagnostika v centralnem laboratoriju pripomore h kliničnim odločitvam na najrazličnejših področjih - od onkologije, virologije, pri srčno-žilnih, vnetnih in nalezljivih boleznih ter zdravju žensk. Rešitve znamkenamenjene diagnostičnim laboratorijem, pa tudi ambulantam in končnim uporabnikom, zagotavljajo zdravstvenim delavcem in bolnikom zanesljive in prave informacije ob pravem času in na pravem mestu. Centralizirana diagnostika zajema naslednja področja:

 • klinična kemija in imunokemija,

 • laboratorijska avtomatizacija in IT-rešitve,

 • urinska analiza,

 • hematologija in hemostaza.
Področje Molekularne diagnostike vključuje napredne rešitve za molekularno diagnostiko in sekvenciranje.

Roche molekularna diagnostika razvija, proizvaja in dobavlja široko paleto inovativnih testov, ki temeljijo na tehnologiji verižne reakcije s polimerazo v realnem času (RT-PCR). Poudarek je na področjih virologije, mikrobiologije, zdravja žensk, onkologije ter presejalnega testiranja krvodajalcev. Na področju sekvenciranja prinašamo na tržišče širok spekter rešitev, vključno z rešitvami za obširno genomsko profiliranje ter digitalnimi orodji za podporo kliničnim odločitvam.Za rakom vsako leto zboli več kot 14 milijonov ljudi, to število pa naj bi do leta 2030 naraslo do 21 milijonov.

Ustrezna diagnostika je prvi korak na poti zdravljenja – če diagnoza ni celovita ali pravilna, ni možnosti za najboljše in najustreznejše zdravljenje.  

V podjetju Roche smo zavezani k razvoju kakovostnih napovednih testov, ki omogočajo izbiro pravega zdravljenja za pravega bolnika ob pravem času.

Smo vodilno podjetje na področju tkivne diagnostike. Naši sistemi Ventana standardizirajo in optimizirajo proces barvanja tkivnih vzorcev ter s tem pomagajo patologom, da lahko priporočijo najustreznejšo rešitev za zdravljenje bolnika.

Pomemben del tkivne diagnostike predstavlja digitalna patologija, ki združuje napredno strojno opremo, programsko opremo in klinične algoritme za analizo slik histopatoloških preparatov v kombinaciji s portfeljem diagnostičnih testov.POCT diagnostika so diagnostične preiskave, ki potekajo ob bolniku, rezultati pa so na voljo v nekaj minutah. Rezultati meritev so primerljivi s tistimi v centralnem laboratoriju.

Področje POCT je razdeljeno na sisteme namenjene profesionalni uporabi ter sistemom za samokontrolo za bolnike.

Profesionalne sisteme je možno povezati z laboratorijskimi (LIS) in hospitalnimi (HIS) programskimi sistemi, kar prinaša enostavno spremljanje in validacijo rezultatov ter optimizacijo delovanja celotnega sistema. 

S samotestiranjem je proces diagnosticiranja in spremljanja stanja pacientom lažji in dostopnejši ob enem pa zmanjša pogostost odhodov na testiranje v zdravstveno ustanovo. Področje POCT je v stalnem razvoju, predvsem v obdobju po pandemiji, in odpira številne priložnosti za izboljšanje dostopnosti testiranja za vse bolnike.

CoaguChek® INRange je povezljiv merilnik za samokontrolo, ki vam omogoča svobodo merjenja INR doma, na poti ali kjerkoli drugje.

Tako si lahko vrednosti INR izmerite iz udobja vašega doma in se izognete obiskom ambulante.

Na spodnjih povezavah si lahko prenesete dokumente z več informacijami o merilniku ter navodila za uporabo in prenos posodobitev:
Za nakup merilnika CoaguChek® INRange se obrnite na vašo najbližjo lekarno.


Vabimo vas, da si s klikom na spodnjo povezavo preberete članek o spremljanju koagulacije ter odgovore na najpogostejša vprašanja.

Razumevanje spremljanja koagulacije


Prizadevamo si za bolj povezan, varen, učinkovit in agilen zdravstveni sistem, v katerem bodo digitalne tehnologije prinesle nove možnosti za boljšo oskrbo bolnikov. S poudarkom na povezljivosti in integriranosti podatkov, sistemov ter storitev želimo svojim strankam in partnerjem pomagati pri optimizaciji dela z osredotočenostjo na bolnika. Roche z digitalnimi orodji navify®  opolnomoča zdravstvene delavce in paciente. Namen digitalnih rešitev navify® je zagotoviti najboljšo zdravstveno oskrbo skozi celotno pot bolnika.

Roche Diabetes Care je že več kot 40 let pionir na področju inovativnih tehnologij in storitev pri oskrbi sladkorne bolezni. Več kot 5500 zaposlenih na več kot sto trgih po vsem svetu zagotavlja vsakodnevno podporo ljudem s sladkorno boleznijo in tistim s tveganjem za to bolezen, da dosegajo svoje ciljno območje in izkusijo resnično olajšanje pri vsakodnevni rutini zdravljenja. 

Kot na svetu vodilni pri zagotavljanju rešitve za posamezniku prilagojeno celovito vodenje sladkorne bolezni (v angl. integrated Personalised Diabetes Management – iPDM) sodelujemo s poglavitnimi uporabniki in snovalci te ideje z vseh delov sveta, predvsem pa z ljudmi s sladkorno boleznijo, diabetologi, medicinskimi sestrami edukatoricami, drugimi ponudniki zdravstvenih storitev in plačniki. Cilji družbe Roche Diabetes Care so preoblikovanje zdravstvene oskrbe in boljše zagotavljanje teh storitev ter spodbujanje trajnostnega sistema oskrbe. Pod blagovnimi znamkami Roche Diabetes,inki označujejo sisteme za spremljanje ravni glukoze v krvi, za dovajanje insulina in digitalne rešitve, pa se družba Roche Diabetes Care povezuje s partnerji v skupnem cilju – ustvarjanje vrednosti za uporabnika (pacienta). Z ustvarjanjem odprtega ekosistema in neposrednim sodelovanjem v njem, s povezovanjem naprav in digitalnih rešitev ter kontekstualizacijo relevantnih podatkov omogočamo globlji vpogled in boljše razumevanje bolezni ter s tem učinkovito prilagajanje zdravljenja po meri posameznika. Za boljše rezultate in resnično olajšanje.

Od leta 2017 je mySugr, ena najbolj priljubljenih aplikacij za vodenje sladkorne bolezni, del Roche Diabetes Care.

Povezane vsebine

Accu-ChekCoaguChekZdravje ženskRoche Diagnostics (strani so v angleščini)Roche Life Science (strani so v angleščini)Roche Molecular Diagnostics (strani so v angleščini)Roche Tissue Diagnostics (strani so v angleščini)
KontaktPo svetulinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeRešitveZaposlitevRoche v SlovenijiObvestilo o obdelavi osebnih podatkovPravno obvestiloObvestilo o zasebnosti za farmakovigilanco, medicinska vprašanja in pritožbe na izdelke