Multipla skleroza

Zavezani smo k izboljšanju kliničnega razumevanja osnovnega delovanja in napredovanja multiple skleroze za milijone ljudi s to boleznijo po vsem svetu.

Izziv

Multipla skleroza je napredujoča bolezen. Čeprav se lahko pri vsaki osebi kaže drugače, je z biološkega vidika pri vseh podobna. Ne glede na to, katero obliko multiple skleroze pri posamezniku diagnosticirajo, bolezen napreduje od samega začetka.

Multipla skleroza je imunsko pogojena bolezen centralnega živčnega sistema in je glavni vzrok netravmatske invalidnosti pri mlajših odraslih ljudeh, ki jih prizadene v najboljših letih življenja. Napredovanje bolezni je bilo nekoč povezano le s sekundarno in primarno progresivno multiplo sklerozo, zdaj pa je priznano tudi pri recidivno remitentni multipli sklerozi, tudi če oseba ne doživlja zagonov bolezni.

Osredotočenost

Razumevanje multiple skleroze in njenega napredovanja je lahko zahtevno. Ker bolje razumemo napredovanje te bolezni in različne načine, kako se multipla skleroza lahko pokaže v telesu, vemo, da je to bolezen, ki jo je mogoče obvladati in jo je treba zdraviti čim prej.

Z raziskavami, ki jih izvajamo, še naprej izboljšujemo razumevanje napredovanja multiple skleroze in razvozlavamo skrivnosti v možganskem labirintu.

Med našim razumevanjem multiple skleroze in našimi orodji za njeno merjenje obstaja sožitje – boljše razumevanje vodi do boljših orodij, boljša orodja pa do boljšega razumevanja. Učimo se sproti, tako glede znanosti kot tudi merjenja bolezni in njenih posledic. V družbi Roche si prizadevamo za napredek na obeh področjih.

Več primerov iz področja nevrologije

KontaktPo svetulinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeRešitveZaposlitevRoche v SlovenijiObvestilo o obdelavi osebnih podatkovPravno obvestiloObvestilo o zasebnosti za farmakovigilanco, medicinska vprašanja in pritožbe na izdelke