Hemofilija A

Družba Roche si nenehno prizadeva biti zaupanja vreden član skupnosti bolnikov s hemofilijo in spreminjati področje zdravljenja tako, da bi vsem bolnikom s hemofilijo A pomagalo živeti čim bolje.

Izziv

Hemofilija je resna dedna motnja strjevanja krvi, pri kateri se kri ne strjuje pravilno, kar v hujših primerih povzroči nenadzorovano krvavitev, bodisi spontano bodisi po manjši poškodbi.

Zdravstvena oskrba bolnikov s hemofilijo A, najbolj znane dedne motnje strjevanja krvi, je v državah v razvoju pogosto omejena. Nezdravljene krvavitve lahko povzročijo nepopravljive poškodbe sklepov in intrakranialne krvavitve ter težave v razvoju možganov, ki lahko ogrozijo bolnikovo življenje. Družba Roche tesno sodeluje s številnimi partnerji, da bi zagotovila stalen dostop do preventivnega zdravljenja motenj strjevanja krvi in dodatnega zdravljenja povsod, kjer to najbolj potrebujejo.

Osredotočenost

Družba Roche uvaja inovacije in zagotavlja zdravila za ljudi s krvnimi boleznimi že več kot 20 let. Ob porastu novih terapij na področju hemofilije tesno sodelujemo s skupnostmi bolnikov s hemofilijo po vsem svetu tako, da si prizadevamo izboljšati zdravstveno oskrbo za tiste, ki jo najbolj potrebujejo. Omogočamo podporo bolnikom v vseh fazah njihove bolezni in pomagamo spremeniti način zdravljenja ter obvladovanja hemofilije.

Sodelujemo s Svetovno zvezo za hemofilijo (WFH), da bi v petih letih zagotovili novo preventivno zdravljenje kar 1000 osebam s hemofilijo A v krajih, kjer je dostop do zdravljenja hemofilije omejen ali ga sploh ni. Poleg tega družba Roche prispeva k usposabljanju za celostno oskrbo v okviru programa humanitarne pomoči zveze WFH s sredstvi, ki zagotavljajo lokalno infrastrukturo in medicinsko strokovno znanje za optimalno ter ustrezno uporabo darovanih izdelkov.

Zveza WFH in njeni partnerji, vključno z družbo Roche, uresničujejo skupno vizijo 'zdravljenja za vse', v okviru katere si prizadevajo odpraviti vrzeli v zdravstveni oskrbi in bolnikom s hemofilijo ponuditi inovativne rešitve zdravljenja.

Druga osrednja področja

Več informacij o osrednjih področjih
KontaktPo svetulinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeRešitveZaposlitevRoche v SlovenijiObvestilo o obdelavi osebnih podatkovPravno obvestiloObvestilo o zasebnosti za farmakovigilanco, medicinska vprašanja in pritožbe na izdelke