Roche v Sloveniji

Roche farmacevtska družba d.o.o. je hčerinsko podjetje in del skupine Roche, ki skrbi za dostopnost zdravil, in vitro diagnostičnih (IVD) medicinskih pripomočkov in storitev matične družbe v Sloveniji.

Začetki delovanja segajo v leto 1996, ko je bila ustanovljena podružnica, ki se je leta 2005 preoblikovala v podjetje Roche farmacevtska družba d.o.o. Ta združuje poslovanje obeh globalnih divizij, farmacevtike in diagnostike.

Naše temeljno vodilo je v Sloveniji omogočiti sodobno, inovativno, za bolnika prijazno zdravljenje in diagnosticiranje vseh bolezni, za katere ima družba Roche ustrezne in celovite rešitve. Svoj prispevek družbi podjetje vidi tudi v omogočanju in izvajanju kliničnih raziskav, s pomočjo katerih se lahko številni bolniki zdravijo z najsodobnejšimi zdravili, z vključevanjem slovenskih strokovnjakov v mednarodne raziskave pa podjetje prispeva tudi k razvoju medicinske znanosti v Sloveniji.      

Smo slovensko podjetje, ki zaposluje skoraj 80 strokovnjakov. Ti se pri svojem delu vključujejo v mednarodne procese sodelovanja in s tem Slovenijo poslovno in strokovno povezujejo s svetom.

V Sloveniji podjetje Roche farmacevtska družba d. o. o. sestavljata diviziji farmacevtike in diagnostike.

 

Pred več kot stotimi leti je ustanovitelj podjetja Fritz Hoffmann v Švici spremenil pionirsko zamisel v resničnost: dokazal je, da lahko s partnerstvom med poslovnim in znanstvenim svetom izboljšamo življenja ljudi. Pri širjenju po svetu so naši ustanovitelji naleteli na ovire ter delovali na različnih področjih in v različnih kulturah. Sprejemali so tveganja.

Tudi danes spreminjamo življenja ljudi ter jim zagotavljamo zdravljenje, oporo in upanje.

V partnerstvu z drugimi prispevamo k pomembnim spremembam za prihodnost človekovega zdravja, saj je dobra ideja preprosto dobra ideja, ne glede na to, od kod izvira.

Naše potovanje se nadaljuje. Svet potrebuje boljše načine preprečevanja, diagnosticiranja in zdravljenja bolezni. Zavezali smo se, da ta napredek omogočimo vsem, ki ga potrebujejo, ne glede na to, kje živijo. Obljubili smo, da bomo poskrbeli za sedanjo in prihodnje generacije naslednjih sto let in več.