Diagnostika

Izdelki Centralizirane in POC (obposteljne) diagnostike pripomorejo h kliničnim odločitvam na najrazličnejših področjih, tudi v onkologiji, virologiji, pri srčno-žilnih, vnetnih in nalezljivih boleznih ter za zdravje žensk . Rešitve znamke cobas ®, namenjene diagnostičnim laboratorijem, pa tudi ambulantam in končnim uporabnikom, zagotavljajo zdravstvenim delavcem in bolnikom zanesljive in prave informacije ob pravem času in na pravem mestu. Centralizirana in POC diagnostika zajema naslednja področja:

  • klinična kemija in imunologija,

  • laboratorijska avtomatizacija in IT-rešitve,

  • obposteljna diagnostika,

  • urinska analiza,

  • hematologija in hemostaza,

  • samokontrola za bolnike,

  • rešitve po meri za biotehnologijo.

Poslovno področje Molecular solutions vključuje napredne rešitve za molekularno diagnostiko, tkivno diagnostiko in sekvenciranje.

Roche molekularna diagnostika razvija, proizvaja in dobavlja široko paleto inovativnih testov, ki temeljijo na tehnologiji verižne reakcije s polimerazo (PCR). Poudarek je na področjih virologija, zdravje žensk, onkologija, mikrobiologija in genomika ter presejalnih preiskavah krvi. Na področju tkivne diagnostike sistemi Ventana standardizirajo in optimizirajo proces barvanja tkivnih vzorcev ter s tem pomagajo patologom, da lahko priporočijo najustreznejšo rešitev za zdravljenje bolnika. Poleg tega ponuja Roche širok spekter instrumentov in visoko specifičnih reagentov ter testnih kompletov za sekvenciranje s poudarkom na genomiki in proteomiki.

V podjetju Roche smo zavezani k razvoju inovativnih diagnostičnih rešitev na področju zdravja žensk. S tem spreminjamo življenja ter ženskam omogočamo ustrezno zdravljenje, prinašamo oporo in upanje v vsakem obdobju njihovega življenja.

Nadaljujemo s poslanstvom biti partner v skrbi za zdravje žensk z laboratoriji, zdravniki in ostalim zdravstvenim osebjem na področju presejanja za raka materničnega vratu, plodnosti in nosečnosti , prenatalnega testiranja, diagnostike raka dojk in jajčnikov ter ohranjanja zdravja kosti.

Roche Diabetes Care je že več kot 40 let pionir na področju inovativnih tehnologij in storitev pri oskrbi sladkorne bolezni. Več kot 5500 zaposlenih na več kot sto trgih po vsem svetu zagotavlja vsakodnevno podporo ljudem s sladkorno boleznijo in tistim s tveganjem za to bolezen, da dosegajo svoje ciljno območje in izkusijo resnično olajšanje pri vsakodnevni rutini zdravljenja.

Kot na svetu vodilni pri zagotavljanju rešitve za posamezniku prilagojeno celovito vodenje sladkorne bolezni (v angl. integrated Personalised Diabetes Management – iPDM) sodelujemo s poglavitnimi uporabniki in snovalci te ideje z vseh delov sveta, predvsem pa z ljudmi s sladkorno boleznijo, diabetologi, medicinskimi sestrami edukatoricami, drugimi ponudniki zdravstvenih storitev in plačniki. Cilji družbe Roche Diabetes Care so preoblikovanje zdravstvene oskrbe in boljše zagotavljanje teh storitev ter spodbujanje trajnostnega sistema oskrbe. Pod blagovnimi znamkami RocheDiabetes, Accu-Chek in mySugr, ki označujejo sisteme za spremljanje ravni glukoze v krvi, za dovajanje insulina in digitalne rešitve, pa se družba Roche Diabetes Care povezuje s partnerji v skupnem cilju – ustvarjanje vrednosti za uporabnika (pacienta). Z ustvarjanjem odprtega ekosistema in neposrednim sodelovanjem v njem, s povezovanjem naprav in digitalnih rešitev ter kontekstualizacijo relevantnih podatkov omogočamo globlji vpogled in boljše razumevanje bolezni ter s tem učinkovito prilagajanje zdravljenja po meri posameznika. Za boljše rezultate in resnično olajšanje.

Od leta 2017 je mySugr, ena najbolj priljubljenih aplikacij za vodenje sladkorne bolezni, del Roche Diabetes Care.

Za več informacij obiščite www.accu-chek.si.


Roche Diagnostika je divizija farmacevtskega podjetja Roche.

V več kot 100 državah ponujamo celovite in vitro diagnostične rešitve na področju molekularne diagnostike, klinične kemije in imunoloških testov, tkivne diagnostike, testiranja ob preiskovancu (POCT), samotestiranja in sekvenciranja nove generacije.

V dobi digitalne tehnologije diagnostiko vedno bolj prilagajamo potrebam posameznika in majhnim skupinam bolnikov. Zajamemo, shranimo in analiziramo lahko ogromne količine podatkov, ki pomagajo pri razumevanju bolezni, odkrivanju vzorcev in primerjav. Ta razvoj skupaj z globljim razumevanjem molekularne znanosti in novimi diagnostičnimi metodami krepi učinkovitost preventive, diagnosticiranja bolezni in zdravljenj.

Roche Diagnostika je veliko več kot le proizvajalec inovativnih in zanesljivih testov in instrumentov. Z našimi bogatimi izkušnjami v inovativni diagnostiki, skupaj z našim razumevanjem digitalnih tehnologij in potenciala podatkov, pomagamo pri oblikovanju zdravstvenega varstva prihodnosti, ki ne bo v vedno večje breme družbi.


Smo tudi dolgoročen in zaupanja vreden partner laboratorijev, drugih zdravstvenih ustanov in deležnikov v stroki in oblikovalcev politik. Prihodnost trajnostnega zdravstvenega varstva je v veliki meri odvisna od diagnostike.

Naš cilj je izkoristiti laboratorijski potencial z zagotavljanjem resnično integriranih rešitev, ki prinašajo dodano vrednost, z razvojem novih bioloških markerjev in kliničnih algoritmov pa želimo izboljšati klinično prakso in standard zdravstvene oskrbe.

Izboljšanje življenja pacientov in dostop do inovativnih diagnostičnih rešitev sta že od samega začetka v središču našega poslovanja.

Inovativne rešitve so naša DNK in z njimi že zdaj prinašamo prave odgovore za zdravo prihodnost.

Povezane vsebine

please be aware that you are leaving this website.