Zgodovina

Družba Roche letos obeležuje 126. obletnico, v Sloveniji pa smo prisotni 26 let.

Oktobra 1896 je namreč Fritz Hoffmann-La Roche, ustanovitelj in prvi direktor družbe Hoffmann-La Roche, uresničil svojo podjetniško vizijo, ko je ocenil, da lahko s partnerstvom med gospodarstvom in znanostjo izboljšamo življenja ljudi. Skupaj s soprogo je ustanovil podjetje F. Hoffmann – La Roche & Co., ki je začelo s proizvodnjo zdravil. 

Družba se je v letih od ustanovitve hitro širila, najprej v sosednjo Nemčijo, v začetku 20. stoletja pa je podjetje ustanovilo svoje izpostave v nekaterih pomembnejših mestih in prestolnicah; v Milanu, Parizu, New Yorku, Barceloni, St. Petersburgu in Londonu. Družba danes posluje na vseh kontinentih in v več kot 150 državah po svetu.

Med njimi je tudi Slovenija, kjer začetki delovanja segajo v leto 1996, ko je bila ustanovljena podružnica, ki se je leta 2005 preoblikovala v podjetje Roche farmacevtska družba d.o.o.

Sedež družbe je vse od ustanovitve dalje v švicarskem mestu Basel.

Podjetje je prehodilo pot družinskega podjetja, industrijskega izdelovalca zdravil, danes pa, že peto generacijo še vedno v večinski družinski lasti, pod eno streho združuje farmacevtiko in diagnostiko ter digitalne in podatkovne rešitve, kar pomeni, da je zajet celotni krog bolnikove poti.

Več o zgodovini družbe in obeležitvi naše 125. obletnice najdete(strani so v angleškem jeziku).

KontaktPo svetulinkedinfacebooktwitterinstagramyoutubeRešitveZaposlitevRoche v SlovenijiObvestilo o obdelavi osebnih podatkovPravno obvestiloObvestilo o zasebnosti za farmakovigilanco, medicinska vprašanja in pritožbe na izdelke